Συμβουλές για εύρεση του κατάλληλου συγκάτοικου

Συμβουλές για εύρεση του κατάλληλου συγκάτοικου

Ωραία η συγκατοίκηση: Γνωρίζεις νέους ανθρώπους, κάνεις οικονομία τις δύσκολες εποχές που ζούμε, μπορείς να μοιράζεσαι ένα καλύτερο σπίτι, αλλά υπάρχουν και κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να προσέξεις. Έχουμε ετοιμάσει μία λίστα. Αξίζει να τα διαβάσεις!

  1. Μια αγγελία από τη φύση της ωραιοποιεί τις εικόνες. Επομένως μία αγγελία δεν αρκεί για να αποφασίσετε. Θα πρέπει να γνωρίσετε τον μελλοντικό συγκάτοικο σας από κοντά. 
  2. Η συγκατοίκηση σημαίνει και οικονομικές υποχρεώσεις. Σιγουρευτείτε ότι ο νέος σας συγκάτοικος μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές και προσπαθήστε να το διασφαλίσετε.
  3. Φανταστείτε να γυρνάτε κατάκοποι από τη δουλειά σας, να πέφτετε στο κρεβάτι με τα ρούχα και σε μία ώρα να πετάγεστε έντρομοι από τον ύπνο, λόγω της heavy metal μουσικής που αποφάσισε να βάλει στη διαπασών ο συγκάτοικος σας. Βάλτε κανόνες για την καθημερινότητα σας. Πριν αναρτήσετε μία αγγελία συγκατοίκησης σκεφτείτε πως θα είναι να συγκατοικείτε με κάποιον άλλον. Σκεφτείτε τι θα ήταν αυτό που θα σας ενοχλούσε, τις συνήθειες, τα ενδιαφέροντα, και τα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής σας.
  4. Η συγκατοίκηση όσο απλή και αν φαίνεται, δεν είναι. Για παράδειγμα, εάν αναφέρεται ρητά στο μισθωτήριο ότι ο μισθωτής είστε μόνο εσείς, τότε ενδεχομένως να έχετε προβλήματα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού σας.
  5. Μην πάτε σε μία συζήτηση συγκατοίκησης "γυμνός". Μιλήστε πρώτα με ένα φίλο σας δικηγόρο, για να μάθετε πως μπορείτε να διασφαλίσετε τόσο τα οικονομικά, όσο και την καθημερινότητα σας. Για παράδειγμα, σκεφτείτε ότι εσείς για να νοικιάσετε αυτό το σπίτι έχετε πληρώσει μία εγγύηση, ενώ ο συγκάτοικος σας θα πληρώσει; Σκεφτείτε ότι εσείς μπορεί να γεμίζετε το ψυγείο και ο συγκάτοικος σας να το αδειάζει χωρίς να βάζει το χέρι στην τσέπη! Όλα αυτά μπορεί να κάνουν τη ζωή σας δύσκολη και ο συγκάτοικος στο τέλος να αποδειχθεί εφιάλτης. Άλλωστε το Hollywood έχει ασχοληθεί πολλές φορές με τους "αγενείς" συγκατοίκους.