Συνέντευξη στο LIFO.gr [17.04.2013]

Συνέντευξη στο LIFO.gr [17.04.2013]

Αγγελίες μέσω Διαδικτύου: Τι πρέπει να προσέξετε!

Η επιλογή του κατάλληλου συγκατοίκου μέσω Ίντερνετ μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Ο Χρήστος Ζιάκης από το sygkatoikos.com μας δίνει πέντε χρήσιμα tips που υπόσχονται ομαλή συγκατοίκηση.

1. Οι αγγελίες είναι συνήθως φτιαγμένες με τρόπο που να ωραιοποιεί την εικόνα τους. Επομένως, δεν αρκούν από μόνες τους. Θα πρέπει να γνωρίσετε τον μελλοντικό σας συγκάτοικο από κοντά.  

2. Συγκατοίκηση σημαίνει και οικονομικές υποχρεώσεις. Σιγουρευτείτε ότι ο νέος σας συγκάτοικος μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτές και προσπαθήστε να το διασφαλίσετε.  

3. Φανταστείτε να γυρνάτε κατάκοποι από τη δουλειά, να πέφτετε στο κρεβάτι με τα ρούχα και σε μία ώρα να πετάγεστε έντρομοι από τον ύπνο, λόγω της heavy metal μουσικής που αποφάσισε να βάλει στη διαπασών ο συγκάτοικος. Βάλτε κανόνες για την καθημερινότητά σας. Πριν αναρτήσετε μία αγγελία συγκατοίκησης, σκεφτείτε πώς θα είναι να συγκατοικείτε με κάποιον άλλον. Σκεφτείτε τι θα ήταν αυτό που θα σας ενοχλούσε, τις συνήθειες, τα ενδιαφέροντα και τα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής σας.  

4. Η συγκατοίκηση, όσο απλή και αν φαίνεται, δεν είναι. Για παράδειγμα, εάν αναφέρεται ρητά στο μισθωτήριο ότι ο μισθωτής είστε μόνο εσείς, τότε ενδεχομένως να χρειαστεί ν' αντιμετωπίσετε μόνος σας τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού σας.   5. Μην πάτε σε μία συζήτηση συγκατοίκησης απροετοίμαστος. Μιλήστε πρώτα με έναν φίλο σας δικηγόρο για να μάθετε πώς μπορείτε να διασφαλίσετε τόσο τα οικονομικά όσο και την καθημερινότητά σας. Για παράδειγμα, σκεφτείτε ότι εσείς, για να νοικιάσετε αυτό το σπίτι, έχετε πληρώσει εγγύηση. Ο συγκάτοικός σας, όμως, έχει πληρώσει; Σκεφτείτε ότι εσείς μπορεί να γεμίζετε το ψυγείο και ο συγκάτοικος να το αδειάζει, χωρίς να βάζει το χέρι στην τσέπη! Όλα αυτά μπορεί να κάνουν τη ζωή σας δύσκολη και τη συγκατοίκηση εφιάλτη.

Πηγή: www.lifo.gr