Άβολες στιγμές: Όταν ο συγκάτοικός σου έχει έντονη ερωτική ζωή

Άβολες στιγμές: Όταν ο συγκάτοικός σου έχει έντονη ερωτική ζωή

Aν μοιράζεσαι τον χώρο όπου μένεις, με κάποιον που έχει έντονη σεξουαλική ζωή ίσως νιώσεις άβολα. Σίγουρα είναι κάπως άβολο να ακούς περίεργους ήχους μέσα στη νύχτα, ή να βρίσκεις πεταμένα προφυλακτικά σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Δεν είσαι ο μόνος που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Μία από τις πιο συχνές αναζητήσεις στο διαδίκτυο σχετικές με τη συγκατοίκηση είναι το πως να χειριστείς την έντονη σεξουαλική ζωή του συγκατοίκου σου.

Το πρόβλημα είναι πως είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις άνετα στο σπίτι σου, αλλιώς ουσιαστικά δεν είναι το σπίτι σου.

Παρακάτω υπάρχουν κάποια τιπς που ίσως βοηθήσουν:

Αναγνώρισε αν το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό ή αν το έχεις μεγαλοποιήσει.

Για μια ομαλή συγκατοίκηση χρειάζονται αμοιβαίοι συμβιβασμοί, οπότε προσπάθησε να μην είσαι απόλυτος και να μην υπερβάλεις.

Συζήτησε με τον συγκάτοικό σου το πως νιώθεις.

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο συγκάτοικος σου να μην ξέρει καν το πως νιώθεις. Ο τρόπος με τον οποίο θα συζητήσετε για το συγκεκριμένο θέμα εξαρτάται από την σχέση σας. Διάλεξε την κατάλληλη στιγμή να του μιλήσεις για αυτό το θέμα. Να είσαι ευγενικός.

Καθιερώστε κάποιους κανόνες μεταξύ σας.

Ας πούμε από κάποια ώρα και μετά πρέπει να τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες ησυχίας ώστε να μπορείς να κοιμάσαι. Επίσης πρέπει να μαζέυετε τα προσωπικά σας αντικείμενα και να μην φέρνετε ο ένας τον άλλο σε δύσκολη θέση. Δείξε διάθεση συμβιβασμού. Μην είσαι απόλυτος στις θέσεις σου.

Αν το πρόβλημα είναι ο θόρυβος ίσως λύνεται πολύ απλά με ένα ζευγάρι ωτοασπίδες.

Επίσης ίσως λύνεται ακόμη πιο απλά με λίγη μουσική.

Μια καλή αρχή είναι να καταλάβεις γιατί ενοχλήσε ουσιαστικά.

Μήπως δεν σε ενοχλεί η συμπεριφορά του αλλά ίσως «ζηλεύεις»; Μήπως ο τρόπος ζωής του σε κάνει να νιώθεις περίεργα; Βρες το πρόβλημα πριν του μιλήσεις και του ρίξεις ευθύνες χωρίς λόγο.

Διαχειρίσου την κατάσταση ήρεμα. Αλλά αν πράγματι η κατάσταση είναι αφόρητη και δεν αλλάζει μάλλον πρέπει ένας από τους δύο να αλλάξει στέγη.

 

Καλή τύχη!