3 κόλπα καθαρισμού, χρήσιμα για κάθε ιδιοκτήτη κατοικιδίου

3 κόλπα καθαρισμού, χρήσιμα για κάθε ιδιοκτήτη κατοικιδίου

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά εύκολα κόλπα ώστε να γίνει η ζωή σου με το κατοικίδιό σου ακόμη πιο εύκολη.
 
Συγκατοικείς αυτό το διάστημα και υπάρχει κατοικίδιο ή εύχεσαι να αποκτήσεις σύντομα ένα; Πρέπει να ξέρεις πως όποιο κατοικίδιο και να επιλέξεις, αλλά ειδικά ένας σκύλος, απαιτεί αρκετή φροντίδα, σαν να έχεις ένα νεογέννητο μωρό. Είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο;
 
Το σπίτι σου πρέπει να είναι καθαρό και ασφαλές τόσο για σένα όσο και για το ζωάκι σου. Αν για παράδειγμα έχεις ένα σκυλάκι και θέλεις να νοικιάσεις κάποιο σπίτι πρέπει αρχικά να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη για την ύπαρξη του. Επιπλέον πρέπει να γνωρίσεις πως θα πρέπει να καθαρίζεις αρκετά πιο συχνά από το να ζεις μόνος σου και να προσέχεις μην προκύψουν ζημιές στον χώρο. Αρκετά καλό θα ήταν επίσης να γνωρίζεις τις επιπτώσεις σε περίπτωση κάποιας ζημιάς.
 
Όταν αποφασίσεις να φύγεις από το σπίτι φρόντισε να είναι καθαρό και σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται ώστε να πάρεις πίσω την εγγύηση που συνήθως δίνεις κατά την δημιουργία του συμβολαίου.
 
Παρακάτω παρουσιάζονται 3 πολύ χρήσιμες συμβουλές καθαρισμού που θα σου λύσουν τα χέρια:
 
1. Απωθητικά ψύλλων:
Φτιάξε μόνος σου ένα αρκετά αποτελεσματικό απωθητικό ψύλλων για το κολάρο κα το κρεβάτι του σκύλου σου. Θα χρειαστείς αιθέριο έλαιο λεβάντας ή κέδρου και λίγα κουταλάκια νερό. Ανακάτεψέ τα καλά και ράντισε το κολάρο του σκύλου σου. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξύδι μήλου, ένα λίτρο νερό και ένα από τα παραπάνω αιθέρια έλαια. Τοποθέτησε το μίγμα σε ένα σπρέι και ψέκασε το κρεβατάκι αλλά και τον ίδιο τον σκύλο σου. Προσοχή μην πάει στα μάτια ή τα αφτιά του.
 
2. Τρίχες
Το καουτσούκ είναι ένα υλικό που μπορεί να συγκεντρώσει τις τρίχες του σκύλου σας πιο εύκολα από μια σκούπα. Χρησιμοποίησε ένα γάντι η μια σπάτουλα από καουτσούκ και απομάκρυνε τις τρίχες από χαλιά και έπιπλα αρκετά εύκολα.
 
3. Ούρα του ζώου και λεκέδες
Αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο βαρύ χημικό γιατί σκέφτεσαι την υγεία του σκύλου σου αλλά θες να καθαρίσεις τον λεκέ από ούρα που άφησε στο χαλί χρησιμοποίησε λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα. Πρώτα ρίξε πάνω στον λεκέ το ξύδι και αφήσέ το να απορροφηθεί. Έπειτα ρίξε μια κουταλιά ή και λίγο παραπάνω από την μαγειρική σόδα (εξαρτάται από το μέγεθος του λεκέ). Άσε τα υλικά αυτά έτσι για τουλάχιστον μία μέρα. Την επόμενη μέρα καθάρισε την σόδα και δες, ο λεκές εξαφανίστηκε!
 
Το πιο πιθανό είναι ο σκύλος σου να είναι εκπαιδευμένος και να μην έχεις τέτοιου είδους ατυχήματα, όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Σε περίπτωση κάποιου απρόοπτου γεγονότος τα παραπάνω θα σας λύσουν τα χέρια.