Φεύγεις από το πατρικό σου: Είναι η σωστή στιγμή;

Φεύγεις από το πατρικό σου: Είναι η σωστή στιγμή;

Οργανώνοντας την απόφασή σου αυτή. Το να μετακομίζεις από το πατρικό σου είναι συγχρόνως συναρπαστικό και αγχωτικό. Η ελευθερία είναι υπέροχη αλλά φέρει και αρκετές ευθύνες. Ας πούμε πλέον πρέπει να φροντίζεις μόνος το φαγητό σου, να καθαρίζεις το σπίτι σου, να πληρώνεις λογαριασμούς κ.α.

Είναι η σωστή στιγμή;

Παρατηρούμε πως τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι αρχίζουν να φεύγουν όλο και πιο αργά από τα πατρικά τους. Θα μπορούσαμε να πούμε πως μια τέτοιου είδους απόφαση είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης αλλά και του γεγονότος ότι πλέον οι γονείς δεν είναι τόσο παρεμβατικοί όσο παλαιότερα.  Αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωσή σου, και βλέπεις πως οι γονείς σου είναι προσκολλημένοι πάνω σου ή δεν σου αφήνουν προσωπικό χώρο, τότε ίσως είναι η στιγμή να σκεφτείς να μείνεις μόνος σου.

Μια λύση ώστε η μετακόμιση αυτή να είναι μια ομαλή διαδικασία, και όχι τόσο απαιτητική οικονομικά είναι να βρεις συγκάτοικο!

Αρχικά πρέπει να δεις τις επιλογές σου. Θα μείνεις με κάποιο φίλο ή κάποιον άγνωστο;

Ας δούμε την επιλογή του να μείνεις με κάποιο φίλο:

Το ότι είσαι φίλος με έναν άνθρωπο δεν σημαίνει πως η συμβίωση μαζί του θα είναι σίγουρα εύκολη και αρμονική. Μείνε με κάποιον που έχετε κοινές συνήθειες. Βάλτε όρια ώστε να προστατέψετε την φιλία σας.

Αν επιλέξεις να μείνεις με κάποιον άγνωστο:

  • Στην ιστοσελίδα sygkatoikos.com μπορείς να βρεις και να επιλέξεις τον κατάλληλο συγκάτοικο για σένα. Ρώτα αρκετές ερωτήσεις και κανονίστε μια συναντηση σε ένα χώρο με αρκετό κόσμο. Το θετικό είναι πως μπορεί ένας τελείως άγνωστος να γίνει ένας πολύ καλός φίλος. 
  • Ότι και να επιλέξεις, το κλειδί για την ιδανική συγκατοίκιση είναι η καλή επικοινωνία.
  • Βρες το κατάλληλο μέρος:

  • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς είναι τα χρήματα που διαθέτεις. Μην ποντάρεις πως θα ξοδέψεις όλα τα λεφτά που διαθέτεις στο ενοίκιο. Υπολόγησε λογαριασμούς και άλλα έξοδα. Πρέπει να είσαι ρεαλιστής. Δες επιπλέον πράγματα όπως πόσο απέχει το νέο σου σπίτι από την δουλειά ή την σχολή.

Ευχόμαστε αυτό το άρθρο να σε βοηθήσει έστω και ελάχιστα σε αυτή την σοβαρή απόφαση.