4 συμβουλές για να ρυθμίσετε τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις σας

4 συμβουλές για να ρυθμίσετε τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις σας

Το να μένεις σε δικό σου σπίτι και όχι με τους γονείς σου εκτός απο πλεονεκτήματα έχει και πολλές ευθύνες. Πρέπει πλέον να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου και να ρυθμίζεις έγκαιρα όλες τις υποχρεώσεις σου. Όταν έχεις συγκατοίκους πρέπει να κάνετε τέτοιου είδους πράγματα μαζί και απαιτείται συντονισμένη οργάνωση και συνέπεια.

Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείς. Εφήρμοσε τα παρακάτω βήματα και όλα θα είναι όπως πρέπει.
 1. Αποφασίστε πως θα μοιράσετε τους λογαριασμούς:
  Υπάρχουν πολλά πράγματα (λογαριασμοί) για τα οποία θα πληρώνετε όπως το ρεύμα, το τηλέφωνο και το ίντερνετ, τη θέρμανση, τα κοινόχρηστα και κάποια ακόμη. Δείτε περίπου το κόστος τους και μοιράστε τα από την αρχή ώστε να μην αποφασίζετε τελευταία στιγμή.
   
 2. Δημιουργείστε ένα κοινό ταμείο για μικρά έξοδα:
  Μπορείτε να έχετε ένα κοινό ταμείο με τον συγκάτοικό σας το οποίο θα χρησιμοποιείτε για μικρά έξοδα όπως αγορά κάποιου φαγητού κ.λ.π. Αν θέλετε μπορείτε να ορίσετε ένα μικρό συμβολικό ποσό που θα αφήνει ο καθένας στο ταμείο μια φορά την εβδομάδα.
   
 3. Πάρτε αποφάσεις για την διακόσμηση του σπιτιού:
  Μοιραστείτε τα κόστη για τα έπιπλα ή τις συσκευές που θα χρειαστεί να αγοράσετε αν δεν τα έχετε ήδη.
   
 4. Κοινωνικές δραστηριότητες:
  Θα έχετε αρκετές κοινωνικές δραστηριότητες αλλά όχι μόνο. Κανόνισε τα πράγματα έτσι ώστε αν λείπεις από το σπίτι κάποιο διάστημα να έχεις ρυθμίσει όλες τις υποχρεώσεις με τον συγκατοικό σου και να μην τον αφήνεις ξεκρέμαστο.